Beställ porträtt i olja
Jag är en professionell konstnär och porträttmålare bosatt på Hallandsåsen strax utanför Båstad. Min ateljé ligger på Bjärehalvön i Skåne, men många av mina beställningar av porträtt kommer från större städer som Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Linköping och Helsingborg. Jag tar också uppdrag utomlands. Om du inte har möjlighet att ta dig till Båstad kan jag mot arvode resa till dig, beroende på hur stor beställningen är.
Jag målar i olja på duk och porträttmålningen levereras färdig att hängas upp på väggen.
Bildgalleri
Om du går vidare till min portfolio hittar du ett litet urval av mina målningar och teckningar.
Kontakta mig
Hör gärna av dig och berätta vad du tänkt dig, så återkommer jag med pris. Om du sedan vill gå vidare med en beställning pratar vi ihop oss om detaljer och tidsplan per mejl eller telefon.
Tillvägagångssätt
Jag målar inte porträtt efter fotografier som andra tagit, oavsett om det är ett barn eller en vuxen som ska förevigas. Mina idéer kring poser, kläder och ljussättning är helt avgörande för det slutgiltiga konstverket, vilket innebär att jag själv måste kunna styra denna viktiga del av arbetet. 
Målningens storlek avgörs av den slutgiltiga kompositionen, men den blir åtminstone över en meter på längsta sidan. Generellt målar jag motivet i något mindre än verklig storlek.
När du gör en beställning på ett porträtt målar jag inte en tavla utifrån ett enstaka fotografi och ”kopierar detaljerna”. Snarare handlar det om en process där färger, former och personliga uttryck smälter samman till en helhet. Minnet spelar minst lika stor roll som kameran och det personliga mötet blir därför mycket viktigt. Efteråt kombineras alla intryck till en helhet efter mycket skissande och experimenterande fram och tillbaka.
Fotosessionen tar 1–2 timmar i min fotostudio och ingår i priset när du beställer porträtt. Fotografierna behåller jag för mig själv och visas inte för dig eller någon annan.
Betalning
Innan jag börjar måla behöver jag en handpenning på 20 procent av beloppet. Handpenningen täcker mina materialkostnader och är därför inte återbetalbar. Resterande 80 procent betalas vid leverans och du får separata kvitton för handpenning och slutsumma. Ifall du inte har möjlighet att hämta tavlan kan jag emballera och frakta den, förutsatt att du står för avgifterna.
Jag bedriver enskild firma och är godkänd för F‑skatt. Mitt företag är inte momsregistrerat.
Back to Top